Verschijnt binnenkort

Deze boeken worden verwacht.

Alle boeken die hier genoemd zijn kan je reserveren!

Ze worden dan uitgeleverd zodra ze leverbaar zijn.

LET OP: het zijn verwachte leverdata, dit kan nog ivm de  planning van de uitgeverij veranderen.

 

 

Wie bevolkt het land van kaas en klompen, koopmannen en dominees, Vermeer en Van Gogh? Wie zijn die heerlijk heldere mensen die praten en polderen, vechten tegen het water en genieten van hun nederwiedewiedewiet? Wie zijn de Friezen, de Zeeuwen, de Brabanders en de mensen uit de Randstad? Wie zijn die mensen onder de zeespiegel? Hoe gaan ze met elkaar om in hun land in verandering?

Patrick Van Gompel gaat onverdroten op zoek naar de ziel en het karakter van de Nederlanders. Hij baseert zich hiervoor op tientallen interviews met spraakmakende BN’ers en gewone noorderburen. Hij vult dit aan met een rijke voorraad aan liedjes, boeken, cabaret en media. Nou en? Leuk! Lekker!

 

Met medewerking van Geert Mak, Dick Matena, Jan Mulder, Myrthe van Velden, Paulien Cornelisse, Sylvana Simons, Lale Gül, Mensje van Keulen, Vic van de Reijt, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Wierd Duk, Rob van Essen, Aimée de Jongh, Joris Luyendijk, Jan Jaap van der Wal, Tommy Wieringa, Abdelkader Benali, Kader Abdolah, Gerrit de Jager, Mirjam van Veen en vele anderen.

 

 

Paperback / softback
Uitgeverij Vrijdag
694 Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Nederlands | 02-10-2023 | 9789464341812

Berlijn, 1939. Elke nieuwe dag brengt de stad en haar bewoners dichter bij de naderende oorlog.
Waldfriede 3

Berlijn-Zehlendorf, 1939. De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken en de artsen en verpleegkundigen van het Waldfriede-ziekenhuis moeten alles op alles zetten om hun patiënten te beschermen en de rust te bewaren. De jonge arts-assistent Helene worstelt met haar dagelijkse werk, omdat het hoofd chirurgie een overtuigd nationaal­socialist is. In de tuinen van de kliniek komt ze tot rust en daar ontmoet ze tuinman Timo, met wie ze al snel een hechte vriendschap opbouwt. Maar op het moment dat hun gevoelens voor elkaar steeds sterker worden, wordt Timo opgeroepen voor militaire dienst.

Zowel het gescheiden zijn van Timo als haar ontdekking dat er nog iemand is die zich tot haar aangetrokken voelt, maakt dat Helene diep in haar hart moet kijken om wijs te worden uit haar gevoelens. Maar als de eerste bommen op Berlijn en het Waldfriede-ziekenhuis dreigen te vallen, heeft ze heel andere zorgen.

 


Paperback / softback
Boekerij
302 Vertaalde literaire roman, novelle
Nederlands | 10-10-2023 | 9789022599006

De weg naar Rose Cottage van Dineke Epping is een historische roman die zich afspeelt in negentiende-eeuws Engeland. Daisy Wilkins, kamenierster van twee jongedames, schaamt zich als ze onverwacht ontslag krijgt.

Wanneer haar vriendin Emily door de rijke familie Grant wordt beschuldigd van diefstal, solliciteert Daisy bij Sophia Grant om de waarheid te achterhalen. Al snel ontdekt ze dat ze niet iedereen in het landhuis kan vertrouwen. Vooral haar jeugdvriend Ryan niet. Hoe kan Daisy met hem samenwerken zonder opnieuw haar hart te verliezen?

 

 


Paperback / softback
KokBoekencentrum Fictie
342 Historische roman (populair)
Nederlands | 09-11-2023 | 9789029735780