BoekieMet Tip!

Daisy is toevallig heel erg pluizig – ze is nou eenmaal een kuikentje. Haar vrienden willen haar constant aaien, knuffelen en vertellen HOE ONTZETTEND SCHATTIG ze wel niet is. Maar Daisy vindt het maar niks, al die knuffels en kusjes de hele tijd. Ze is meer dan dons alleen! Ze is een kuiken! Alleen: hoe kan ze dat haar vrienden duidelijk maken zonder hen te kwetsen?

 

Hardback
Rubinstein Publishing BV
272 Kleuterboeken
Nederlands | 09-03-2021 | 9789047628644

Binnen bij BoekieMet! 

Wat gebruikt een boer allemaal om zijn werk te doen op de boerderij? Samen met Boer Boris kunnen kleintjes ontdekken welke grote machines Boer Boris bestuurt op zijn boerderij. Dit grote kartonboek zit vol uitklappagina’s die allerlei machines onthullen. Van de tractor tot de ploeg, van de plukmachine tot de sneeuwschuiver en van de hijskraan tot de zaaimachine: alles komt voorbij. Ook dit uitklapboek met de hartverwarmende tekst op rijm van Ted van Lieshout en de sprekende illustraties van Philip Hopman zorgt weer voor een heerlijke voorleeservaring. Kartonboek.

Kartonboek

Gottmer

271 Peuterboeken

Nederlands | 10-03-2021 | 9789025774639

Boekiemet Boeken tip!

Coco kan het! is een nieuw en heel eigen prentenboek van Loes Riphagen, een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. Coco kan het! is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door de bejubelde Loes Riphagen. Zo zijn meerdere van haar boeken Kerntitels tijdens de Kinderboekenweek geweest, heeft ze een Vlag en Wimpel op zak en won ze o.a. de prestigieuze Silver European Design Award 2018.

Hardback
Gottmer
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 16-02-2021 | 9789025771928

Ook van Loes Riphagen!


Bij de neus genomen verbeeldt Loes op geheel eigen wijze het verhaal Het olifantenkind van Rudyard Kipling, over hoe de olifant aan zijn slurf komt.
Als je enthousiast bent geworden over de bijzondere uitwerking van dit boek kun je aan de slag met
Knip je eigen beesten
waarin Loes uitlegt hoe je zelf eenvoudig de dieren kunt namaken.

de Fontein Jeugd
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 13-10-2017 | 9789026144981

Ook in het Engels vertaald!

When Josephine returns to town after a walk in the woods, a tiger strolls along with her. For a moment she's not sure what to do, but then she decides to take him home. And after their initial fright, it's not just Josephine but the whole town that becomes very fond of Tiger. But however much they all love him, Tiger must return to the place where he belongs. And Josephine will take him there... Three-time winner of the Golden Brush Award [best illustrator], Jan Jutte applies his characteristic style to paint a passionate picture book, in which the mutual affection between Josephine and Tiger radiates from every page. Everyone would want to have a Tiger like that. But everyone will also understand that real friends let each other live where they are most at home.

Hardback
Lemniscaat Ltd
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Engels | 05-02-2020 | 9781788070317