Prentenboeken

BoekieMet tip!

In ‘Boer Boris en de luchtballon’ van topduo Ted van Lieshout en Philip Hopman maakt Boer Boris zijn meest spectaculaire reis tot nu toe. De prachtige prenten van over de hele wereld zijn een kleurrijk feestje en zoals altijd een vrolijk voorleesverhaal op rijm, boordevol humor en goed voor urenlang lees- en kijkplezier. Op het erf ligt een heel eenzaam ei. Boer Boris neemt het mee naar binnen, zodat het veilig kan uitkomen. En dat doet het! Maar… dat is geen kippenkuiken, het is een pinguïn! Het is hier veel te warm voor een pinguïnkuiken, hij moet zo snel mogelijk naar huis. Maar hoe? Naar de Zuidpool gaan geen treinen of bussen. Gelukkig weet Boer Boris altijd raad en met de luchtballon brengen ze het kuiken weer thuis. Maar eerst kijken ze onderweg hun ogen uit.

 

 

 

 

Hardback
Gottmer
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 16-03-2022 | 9789025775599

Boer Boris, kom eens kijken in de wei. Er waren eerst acht schapen en nu is er eentje bij! Er is een lammetje geboren. Is dat geen reden voor een feest? Boer Boris vindt van niet. Hij heeft helemaal geen tijd, want het is druk op de boerderij. Wat is er dan wél voor nodig om een feestje te vieren? In 2012 verscheen het prentenboek 'Boer Boris, gezamenlijk bedacht door Ted van Lieshout & Philip Hopman. Dat dit stoere boertje uit zou groeien tot een van Nederlands meest geliefde kinderboekenpersonages had toen niemand kunnen voorspellen. 'Boer Boris, wij willen feest!' is eerder verschenen met de titel 'Boer Boris wil geen feest!'.

 

Hardback
Gottmer
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 16-03-2022 | 9789025776343

BoekieMet Tip!

Benji Beer voelt zich alleen, hij heeft helemaal niemand.
Daarom gaat hij op zoek naar een nieuw vriendje, maar dat is als beertje nog niet zo makkelijk.
Benji is erg verdrietig. Waar moet hij nu heen?
Gelukkig is er een lief konijntje, dat graag haar hol met Benji deelt.

Benji Beer zoekt een vriendje is een lief prentenboek op rijm over verdriet, avontuur en vriendschap en bevat prachtige kleurrijke illustraties over maar liefst 48 pagina's!

Bij elke bestelling ontvang je nu ook nog een super leuke Benji Beer boekenlegger cadeau!

Anke van der Bas woon samen met haar man Wouter in Moerkapelle, een klein en gezellig dorpje tussen Rotterdam, Gouda en Zoetermeer in.

Illustrator en uitgever Steffanie le Sage woont in Rotterdam.

ISBN 9789083153032
Auteur Anke van der Bas
Illustrator & uitgever Steffanie le Sage
Bindwijze hardcover
Pagina's 48

Egeltje zoekt een veilige en mooie plek om te wonen. Hij reist daarvoor de hele wereld rond. Help je hem zoeken in de poolgebieden, in de savanne of in een sloot dichtbij huis? Tijdens zijn reis ontmoet Egeltje heel veel lieve dieren, maar ook gevaarlijke dieren die hem willen opeten... In dit fantasierijke zoekboek vind je op elke pagina tien dieren, waaronder Egeltje. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Hardback
Clavis bvba
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 11-02-2022| 9789044843590

Levertijd 1-3 werkdagen

Word nooit groot is een prentenboek voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op de levensfilosofie van Roald Dahl: Never grow up.

De fantastische illustraties zijn gemaakt door Quentin Blake.

Wat zou er gebeuren als je altijd kind bleef en nooit volwassen werd? Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grotemensendingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaiheid volwassenen hun dagen vullen. Maar het kán ook anders…!

Dit prentenboek is een ode aan de fantasie en vindingrijkheid en zal alle fans van Roald Dahl aanspreken, jong en oud!

Hardback
De Fontein Jeugd
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 11-01-2022 | 9789026157769

Prentenboek van het Jaar 2022, met monstervingerpopje!

 

Dit is een kort verhaal.
Waarom is het kort?
Omdat het bedtijd is.
Het verhaal gaat over jou.
Jij ging slapen.
En toen was het verhaaltje alweer uit.

Ja, maar eerst ving ik een monster.

 

Hardback
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 01-10-2021 | 978904771339

In dit deel doet Opa Jan woningruil met de koning!

In het huisje waar opa Jan met al zijn dieren woont, gebeurt altijd wel iets bijzonders. De koning komt bij opa Jan op bezoek om zijn verjaardag te vieren maar hij wil jong blijven...
Opa Jan bezorgt hem de verjaardag van zijn dromen!

Hardback
Art Revisited
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 13-12-2021 | 978949262922

Levertijd 1-3 werkgagen

Opa Jan is een gezellige rommelopa. Samen met al zijn dieren doet hij mee aan een tekenwedstrijd en wint... een olifant. Wat ze daar allemaal mee beleven... Marius van Dokkum is zowel de bedenker, illustrator als tekstschrijver. Een volwassene raakt bijna niet uitgekeken en een kind al helemaal niet. De tekst helpt de verhaallijn vast te houden zodat je de draad weer op kunt pakken als je even verdwaalt door de details in de tekeningen. Opnieuw heeft Marius van Dokkum weer een schitterend prentenboek afgeleverd. De gedetailleerde aquarellen zijn met veel humor geschilderd en bij het herlezen vallen steeds weer nieuwe grapjes op. Geen paperback maar stevig boek op A4 formaat.

Art Revisited V.O.F.
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 03-12-2021 | 978907273654

Leuk en bijzonder boekje voor verhalenvertellers met fantasie...er staat namelijk geen tekst bij dus moet je zelf tekst bij de tekeningen verzinnen!

Met gebruik van de mooie illustraties kan je er zelf een mooi verhaal bij vertellen!

Er is een baby geboren. Iedereen is blij en opgetogen en veel aandacht gaat naar het kleine wonder. Voor broertjes en zusjes is dat wel even wennen en soms voelen ze zich een beetje buitengesloten. Speciaal voor kersverse grote zussen maakte Marian van Lieshoud dit boekje vol prachtige prenten. Marian van Lieshoud is beeldend kunstenares en illustreerde al tientallen kinderboeken die nog steeds met veel plezier worden gelezen en bewonderd.

 

 

Hardback
Uitgeverij Marmer
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 04-10-2012 | 9789460680885

Leuk en bijzonder boekje voor verhalenvertellers met fantasie...er staat namelijk geen tekst bij dus moet je zelf tekst bij de tekeningen verzinnen!

Met gebruik van de mooie illustraties kan je er zelf een mooi verhaal bij vertellen!

Er is een baby geboren. Iedereen is blij en opgetogen en veel aandacht gaat naar het kleine wonder. Voor broertjes en zusjes is dat wel even wennen en soms voelen ze zich een beetje buitengesloten. Speciaal voor kersverse grote broers maakte Marian van Lieshoud dit boekje vol prachtige prenten. Marian van Lieshoud is beeldend kunstenares en illustreerde al tientallen kinderboeken die nog steeds met veel plezier worden gelezen en bewonderd.

Hardback
Uitgeverij Marmer
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 26-10-2017 | 9789460680892

Een lichtvoetig prentenboek over zware thema’s als ongeneeslijke ziekte, dood en verlies. De familie Muis komt te wonen in een stevig nieuw hol in het bos. Ook oom Bram met zijn gezin trekt bij hen in. Maar wat is er met oom aan de hand? Hij ziet bleek, zijn staart hangt slap en hij wil niets eten. De muisjes zorgen goed voor hem, maar algauw is het voor oom te druk in het hol. Muis Mies ontdekt een mooi en rustig huis, met bloemetjes voor de ramen. Een huis voor zieke dieren! Daar brengen ze oompje heen, waar ze hem trouw blijven bezoeken… ook als hij niet meer beter wordt. ‘Wat fijn dat er nu een boek is om kinderen te ondersteunen als iemand die zij kennen naar een hospice gaat. Echt een aanvulling.’ Riet Fiddelaers-Jaspers, expert op het gebied van kinderen en verlies.

Hardback
Aldo Manuzio
749 Rouwverwerking
Nederlands | 27-10-2021 | 978949260045

Levertijd 1-3 werkdagen

'Twaalf maanden in het bos' laat de verandering van de seizoenen zien van maand tot maand. Wat doen de dieren in het bos? Wie slaapt er overdag? Wie krijgt er nu kleintjes? Wie woont waar? In dit prachtig geïllustreerde prentenboek zie je het bos veranderen van maand tot maand. Alle bosbewoners staan op elke dubbele pagina en zijn dus in elke maand terug te vinden. Afhankelijk van het weer en het tijdstip (dag of nacht) zijn ze steeds op een andere plek weer iets anders aan het doen. Wie woont waar? Wie slaapt er overdag? Welk dier vindt een maatje voor altijd en wie krijgt in welke maand kleintjes? Op zoek naar deze antwoorden beleeft je peuter of kleuter eindeloos kijkplezier.

Hardback
Gottmer
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 27-02-2018 | 9789025767198

Sale!

Mols Speciale Ster - Britta Teckentrup

€ 13,99 € 4,99
Sale!
Sale!

Mols Speciale Ster - Britta Teckentrup

€ 13,99 € 4,99

Mol zat elke avond op zijn lievelingssteen om naar de mooie glinsterende lichtjes aan de hemel te kijken. 'Ik wou dat alle sterren van de wereld van mij waren,' fluisterde hij. Een magisch verhaal over vriendschap, sociaal zijn en leren om de mooie dingen van de wereld te delen.

Hardback
Veltman Uitgevers B.V.
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 05-02-2019 | 9789048317011

Als Eddie Oma een kus toeblaast, vang ze hem en stopt het in haar zak. De kus maakt iedereen blij!

Maar een rijke meneer wil De kus helemaal voor zichzelf hebben – en hij doet er alles aan om hem te pakken te krijgen…

Hardback
Veltman Uitgevers B.V.
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 05-02-2019 | 9789048317318

Uitverkocht

Levertijd 1 - 3 werkdagen

Een hele mooie zomer lang, ging een Kleine Gans haar gang. Ze speelde, zwom en ze genoot. Ongemerkt werd ze sterk en groot. De bomen begonnen te verkleuren. Kleine Gans voelde: er gaat iets gebeuren. Kleine Gans trekt door het bos en vraagt al haar vriendjes wat zij doen als het herfst wordt. Als ze probeert hetzelfde te doen, lukt dat niet of voelt het niet goed… Maar dan trekt er een vlucht ganzen over en weet ze wat haar te doen staat! Een seizoensverhaal over het ontdekken waar je thuishoort.

Hardback
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 29-01-2021 | 9789047712275

Het prentenboek ‘Olifant op het feest’ van Laurina de Visser en Linda Bikker gaat over Muis, die jarig is en een feestje in het versierde dierenbos viert. Olifant is er ook bij, maar genieten van het feest kan hij niet: hij is namelijk verdrietig. Zijn vriendjes doen er alles aan om hem op te vrolijken, maar niets helpt. Totdat Muis naast Olifant gaat zitten en met hem praat over zijn tranen. Een prachtig prentenboek over een lastig onderwerp, dat ons leert dat we verdriet niet zomaar kunnen oplossen, maar juist de ruimte moeten geven. Want wanneer er ruimte ontstaat om verdriet te laten zijn, dan is er zomaar de kans dat het ook weer weggaat.

 

Hardback
KokBoekencentrum Jeugd
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 08-09-2020 | 9789026623745

Ook in het Engels vertaald!

When Josephine returns to town after a walk in the woods, a tiger strolls along with her. For a moment she's not sure what to do, but then she decides to take him home. And after their initial fright, it's not just Josephine but the whole town that becomes very fond of Tiger. But however much they all love him, Tiger must return to the place where he belongs. And Josephine will take him there... Three-time winner of the Golden Brush Award [best illustrator], Jan Jutte applies his characteristic style to paint a passionate picture book, in which the mutual affection between Josephine and Tiger radiates from every page. Everyone would want to have a Tiger like that. But everyone will also understand that real friends let each other live where they are most at home.

Hardback
Lemniscaat Ltd
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Engels | 05-02-2020 | 9781788070317

Levertijd 1-3 werkdagen

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc.
Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee?
'Hé, wie zit daar op de wc?'
Raad je mee?

Een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk opengaat...

Favoriet van kinderen EN voorleesouders/juffen/meesters.
Gekozen in de Prentenboeken Top 10 voor de Nationale Voorleesdagen 2017.

Ga jij ook al op de grote wc? Een leuk boek voor de zindelijkheidstraining. En nog steeds een voorleessucces daarna. Van Harmen van Straaten, grappig, ondeugend en net even anders

 

Hardback
Leopold
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 07-02-2017 | 9789025867676

Boekiemet Tip! 

Aan de kant! Waar is de brand?

In de brandweerkazerne gaat het alarm.
De brandweerolifanten roetsjen langs de paal naar beneden en springen op hun wagens, op weg naar de brand.
Maar Spuit Elf is weer eens te laat.
Hij slaapt door alles heen.
Of hij zit net met een boek op de wc.
Of hij is zijn helm kwijt...
Hoe kan Spuit Elf toch brandweerolifant worden?

Passend bij het thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil.

 

Hardback
Leopold
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 04-08-2021 | 9789025881573

Toen ik vanmorgen wakker werd, scheen de zon!'

Het is de heetste dag van het jaar, een perfecte dag voor een kleine jongen en zijn opa om te gaan picknicken. Maar als ze EINDELIJK de perfecte plek vinden, zitten er al andere mensen!

Hardback
Veltman Uitgevers B.V.
273 Prentenboeken (<6 jaar)
Nederlands | 24-05-2018 | 9789048315703

BoekieMet Tip!

Benji Beer voelt zich alleen, hij heeft helemaal niemand.
Daarom gaat hij op zoek naar een nieuw vriendje, maar dat is als beertje nog niet zo makkelijk.
Benji is erg verdrietig. Waar moet hij nu heen?
Gelukkig is er een lief konijntje, dat graag haar hol met Benji deelt.

Benji Beer zoekt een vriendje is een lief prentenboek op rijm over verdriet, avontuur en vriendschap en bevat prachtige kleurrijke illustraties over maar liefst 48 pagina's!

Bij elke bestelling ontvang je nu ook nog een super leuke Benji Beer boekenlegger cadeau!

Anke van der Bas woon samen met haar man Wouter in Moerkapelle, een klein en gezellig dorpje tussen Rotterdam, Gouda en Zoetermeer in.

Illustrator en uitgever Steffanie le Sage woont in Rotterdam.

ISBN 9789083153032
Auteur Anke van der Bas
Illustrator & uitgever Steffanie le Sage
Bindwijze hardcover
Pagina's 48